top of page

Kunstacademies verbeelden de wereld van Van Gogh

De cursisten beeldende kunsten van KAVA (Kunstacademie Vlaamse Ardennen) in Ronse geven een eigentijdse invulling aan het leven en werk van Van Gogh. Iconische beelden als zonnebloemen en uitingen van psychische kwetsbaarheid krijgen een geheel eigen interpretatie. Minder evident als inspiratie zijn de objecten in het stadsmuseum MUST, waarmee het atelier tekenkunst stillevens schetst die de tijd doorkruisen van Van Gogh tot vandaag. 


In het Crosslab van KAVA komen jongeren samen rond muziek en woord. Geen betere combinatie voor een improvisatie-performance geïnspireerd door de staptocht van Van Gogh. Geen betere plek ook om die performance te tonen dan in Korsele, waar Van Gogh een mentor vond in Pieterszen en waar het kunstparcours IVY gecreëerd wordt. 


Ook de cursisten van SABK (Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten) in Zottegem laten zich inspireren door kunst, psyché en mentorschap en stellen hun werken tentoon. Samen met de bezoekers van het Beugelhof vatten ze wat Van Goghs verhaal voor hen betekent in schilderkunst en fotografie. 

bottom of page