top of page
VARIANT - IVY - WEBBANNER 1.jpg

 

Kunstparcours IVY

In 1879 maakte Vincent Van Gogh een voettocht maakte van de Borinage naar de Vlaamse Ardennen. Van 13 mei tot 6 augustus kan je langs het kunstparcours IVY in zijn voetsporen stappen.

Het parcours loopt langs haltes over de voettocht van Van Gogh, een expo over zijn mentor dominee-kunstenaar Pieterszen en hedendaagse kunst gekozen door curator Johan Tahon, die zich verdiepte in Van Goghs voettocht.

Johan Tahon vertelt hier waarom hij mentorschap koos als concept voor het kunstparcours IVY

Praktisch

  • Het kunstparcours IVY loopt van 13 mei tot 6 augustus 2023. Het is gratis toegankelijk van donderdag tot zondag, van 13.00 uur tot 18.00 uur.

  • Je vertrekt van aan het Protestants Museum De Geuzenhoek (Horebeke) voor een parcours van 4 km of van aan het treinstation van Sint-Denijs-Boekel (Zwalm) voor een parcours van 8 km. In het Protestants Museum De Geuzenhoek is een infopunt over het kunstparcours IVY, en op beide startpunten staat een infozuil.

  • Je beleeft het kunstparcours IVY optimaal met de ErfgoedApp als gids. Vanaf 13 mei kan je hier de ErfgoedApp downloaden.

  • Het volledige parcours is moeilijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy's.

  • Wil je meer weten over Van Gogh, dominee-kunstenaar Pieterszen en de hedendaagse kunst langs het parcours? Maak een afspraak met een gids van de Gidsen Vlaamse Ardennen Extra.

Deelnemende kunstenaars

Johan Tahon selecteerde 15 hedendaagse kunstenaars voor het kunstparcours IVYWillem Boel, Charlie De Voet, D.D. Trans, Alle Jong, Renato Nicolodi, Jacqueline Peeters, Stefan Peters, Elisia Poelman, Lee Ranaldo, Alberto Scodro, Johan Tahon, Bettie van Haaster, Peter Verhelst en W. VYNCK.

Meer over de kunstenaars lees je hier.

Waarom IVY?

Het kunstparcours IVY dankt zijn naam aan het Engelse woord voor de klimop die op het protestantse kerkhof in Horebeke langs het graf van Van Goghs mentor Pieterszen woekert, als symbool van onsterfelijkheid.

Schermafbeelding 2023-05-26 om 13.36.47.png
IVY-poster.jpg

Volg ons op sociale media:

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page